You Are Here: Home - Dunia , Pelik , Video - Budak Menyusu Langsung Dari Lembu


Kontroversi sama ada betul atau tidak penyusuan susu ibu adalah lebih sihat daripada susu formula bayi selepas dilahirkan. Di Kemboja, penyusuan susu ibu seolah-olah untuk menjadi perkara yang sangat penting walaupun ia adalah terus dari lembu. Seorang kanak-kanak lelaki berusia 20 bulan di Kemboja dengan sendirinya menyusu secara langsung dari puting susu lembu.

Kanak-kanak itu, yang bernama Tha Sophat, nampaknya mula melakukannya selepas menyaksikan seekor anak lembu melakukan perkara yang sama ketika menyusu. Secara semulajadi, dia juga harus melakukannya juga. Um Oeung, datuk kepada budak itu cuba untuk menarik budak itu dari lembu, kalau-kalau dia terpijak atau dikenali sebagai kanak-kanak yang pelik kerana menghisap susu dari lembu.

Sophat, sebagai budak mentah sedikit. Akhirnya datuknya mengalah, walaupun kebimbangan yang semakin meningkat tentang kesihatan akibat kesan buruk ke atas kanak-kanak tersebut.


 Tags: Dunia , Pelik , Video

3 ulasan

  1. azah sofi says:

    lucu eh..n pelik..tapi benar..nasib ibu lmbu tu pon xkisah..hehehehe...

  2. Tanpa Nama says:

    bagi sesetengah org mungkin nampak lucu tp bg sy yg menyusukan anak,sy sangat sedih dan mengalir air mata sy melihat keadaan anak ini...bila dia menyusu dan menyentuh kaki lembu tu terasa mcm dia menyentuh ibunya sendiri...sayuunyee....semoga anak ini akan membesar dengan sihat dan menjadi anak yg baik...

  3. Tanpa Nama says:

    asyik juga tuh

Catat Ulasan